St.Louis v semifinále konferencie, Kopecký s gólom blízko postupu

22.04.2012 Celý región

New York 22. apríla (TASR) - Hokejový tím St. Louis Blues sa stal v zámorskej NHL druhým semifinalistom Západnej konferencie, keď v noci na nedeľu zdolal San Jose Sharks 3:1 a v sérii triumfoval 4:1. Bluesmani, v bránke ktorých vychytal nulu Brian Eliott namiesto zraneného Slováka Jaroslava Haláka, vyhrali prvú play off sériu od roku 2002.

Už len jediné víťazstvo delí od senzačného postupu do semifinále Východnej konferencie hokejistov Floridy Panthers. Patneri totiž v domácom prostredí zdolali 3:0, pričom gólový rezultát zápasu spečatil Tomáš Kopecký. Slovenský útočník, ktorý si tak otvoril účet presných zásahov v nadstavbovej časti, skóroval vo vlastnom oslabení do prázdnej bránky. Gólman domácich Jose Theodore zaznamenal druhé čisté konto vo vyraďovacej fáze v kariére.

Naopak blízko vypadnutia sa ocitli hokejisti Bostonu Bruins a New York Rangers. Obhajca trofeje v zostave aj s kapitánom Zdenom Chárom nestačil na domácom ľade na Washington Capitals (3:4), pričom v sérii 1. kola prehrávajú medvede 2:3 na zápasy. Ani jednu prehru si už nemôžu dovoliť ani jazdci z New Yorku, ktorí v noci na nedeľu prehrali v Ottawe 0:2 a v sérii prehrávajú 2:3 na zápasy.

Hrobárovi z lopaty unikli hokejisti Chicaga Blackhawks, ktorí v piatom zápase vyraďovacej série vyhrali na ľade Phoenixu Coyotes 2:1 po predĺžení, a znížili stav série na 2:3. Víťazný gól jastrabov, ktorí hrali bez zraneného Mariána Hossu, dosiahol v tretej minúte predĺženia Jonathan Toews. Mimochodom, útočník kojotov Raffi Torres dostal za brutálny faul v predchádzajúom zápase na Hossu stop na 25 zápasov v NHL.

1. kolo play off:

Východná konferencia:

Ottawa - NY Rangers 2:0
/stav série: 3:2/

Boston - Washington 3:4
/stav série 2:3/

Florida - New Jersey 3:0
(T. Kopecký za domácich 1+0)
/stav série 3:2:/

Západná konferencia:

St. Louis - San Jose 3:1
/konečný stav série: 4:1/

Phoenix - Chicago 1:2 pp
/stav série 3:2/
 

Vyberte región